消瘦現身 否認婚變 陳自瑤 堅信王浩信會買樓贈自己

2

08年拍《野蠻奶奶大戰戈師奶》,陳自瑤(YoYo)邂逅年輕兩年的王浩信,拍拖3年即結婚,當時王浩信的名氣不及YoYo,婚前更被影到親自接送Cammi謝芷蕙到其家中逗留逾5小時,凌晨5時Cammi殘爆離開,而婚後多年間,王浩信再先後同黃心穎、江嘉敏、蔡思貝傳緋聞。近日有傳YoYo對王浩信失去信任,而曾多次公開承諾買樓畀老婆的王浩信,在YoYo不知情下買咗價值3,000萬豪宅送畀媽咪,徹底當她透明,令她心碎決定分居。

今日,陳自瑤現身公開活動否認婚變傳聞 ,那邊廂王浩信在老婆出席活動前忽在IG發文:「感恩今日太陽終於出返嚟…」

撰文:東方新地|圖片:新傳媒圖片庫、王浩信IG

YoYo否認同王浩信離婚

36歲陳自瑤(YoYo)同34歲老公王浩信最近盛傳婚變消息,敵不過七年之癢。傳出係主動提出離婚嘅YoYo,昨日下午佢出席馬鞍山一個活動親身為離婚事件解畫,YoYo一口氣提出三點澄清:「一直首先,冇提出過離婚;第二,我冇趕老公出門口;第三,我小朋友依然同我哋住一齊,好多各方面新聞,覺得唔係事實,亦覺得好笑。」

堅信王浩信會買樓贈自己

王浩信去年5月話打算買樓氹老婆陳自瑤,目標瞄準豪宅地段淺水灣,當時王浩信回應話距離目標尚有距離。一年後他榮升視帝,又話會代囡囡送禮物俾太太,就係獨立屋!但上月24日,王浩信以3306.6萬,購入清水灣傲瀧11座高層B單位,實用面積1,837呎,呎價1.8萬元。但呢個單位送畀媽媽,陳自瑤冇份,更有傳買樓一事太太全不知情。亦有傳王浩信故意唔寫太太名,他日離婚時不會被分身家。

YoYo澄清:「絕對冇,我係知道,我想話俾大家知,作為子女,送禮物俾父母係應該嘅事,點解大家要咁樣大造文章?佢(王浩信)係應承我,但係未必係o依家。我好多謝佢送咁厚禮俾我,我係好開心,相信佢應承咗我嘢,係一定會做,只不過今次係作為仔女,首先要孝順咗父母先喇,係咪?我覺得好應該,好正常嘅事。」

冇分居 但承認一個住樓上一個住樓下

問到係咪已分居?陳自瑤話:「冇分居,(樓上樓下住?)其實係冇呢件事,不過可能係佢有個office,佢依家除咗拍戲工作外,仲有一啲生意,所以搵咗個地方做office,當然喺屋企唔方便,可能因為一件咁樣嘅事,令到大家有咁樣揣測。」即係樓上樓下?「係呀,我知道今日會見大家,所以咪希望一次過講,唔再再逐回應。」Yoyo拒用「恩愛」形容同王浩信夫妻關係,話只係「老夫老妻」。

少在IG放閃

YoYo同王浩信早年不時晒恩愛合照,但近兩年少之又少,加上YoYo近月連發出充滿正能嘅post,包括上月30日呢句:「圓規為甚麼可以畫圓?因為腳在走,心不變。你為甚麼不能圓夢?因為心不定,腳不動。奇蹟,還有個名字叫努力!」「最大的放生是放過自己!」結果惹人猜疑!

YoYo解釋:「其實一直寫嘅係文章分享,如果針對文章嚟幻想另一啲嘢,copy前copy後嚟講,係斷章取義,我冇咁嘅意思。(會唔會考慮放多啲夫妻合照放閃?)其實我哋不嬲都少post嘅,加上呢排我又要拍劇啦。」

王浩信忽發文:感恩今日太陽終於出返嚟

那邊廂,就喺老婆出席活動前三小時,王浩信喺instagram貼出一張陽光普照風景相,留言:「無論任何人的關係都是一面鏡,它映照了你的本質,好好感恩你每一天仍然能夠存在,去感受,去活着,去愛,去驗體狂喜,我就感恩今日太陽終於出返嚟。」原來太太之後在活動澄清婚變傳聞,難怪心情大好!

無論任何人的關係都是一面鏡,它映照了你的本質,好好感恩你每一天仍然能夠存在,去感受,去活着,去愛,去體驗狂喜,我就感恩今日太陽終於出返嚟☀️

王浩信慈父上身 網民問:你老婆呢?

盛傳婚變的王浩信,日前在ig上載同囡囡畫畫嘅相,一副好爸爸的模樣!有網民即問﹕「where is YOYO?」、「你老婆YoYo呢?點解成日唔見post她…」

First time we work on a same piece❤️#QQ #likefatherlikedaughter #artwork

Vincent Wong 王浩信(@vincentwong07)分享的貼文 於 PDT 2018 年 6月 月 7 日 下午 10:38 張貼

 

講友誼

講完囡囡,王浩信又喺ig上載一張同男友人新、舊對比相片,他以英文留言﹕「真正的朋友,真正的愛。左邊的相片是現在的我和朋友的模樣,而右邊那張相片是17年前,我們在西雅圖拍攝。時光飛逝,但我們依然友誼永固,望着他,覺得所有經歷也像昨天發生,只充滿着愛和歡樂,超越國家和言語的界限,恭喜你走進人生新的一頁,為你感到高興」朋友似是即將結婚,但王浩信屢傳離婚!

True friend, true love. That’s me and my friend now on the left and 17 years before when we were back in Seattle on the right. Times flies, but we still the same inside, which seeing him makes the whole time like yesterday, full of love and joy so nakedly, without boundaries between country and language. Congratulations to the new page of your life. Cheers for that! #beyourtrueself #vincentthoughts

Vincent Wong 王浩信(@vincentwong07)分享的貼文 於 PDT 2018 年 6月 月 6 日 上午 5:33 張貼

恩愛合照絕跡

早年王浩信會抽空與YoYo去旅行過二人世界,仲幫老婆影落唔少索爆三點式相,YoYo仲不忘多謝老公充當其私人攝影師,不過呢啲都係06年嘅事,近兩年都冇再恩愛出埠。

陳自瑤yoyo(@chenchiyiu)分享的貼文 於 PDT 2016 年 5月 月 23 日 下午 10:03 張貼

陳自瑤yoyo(@chenchiyiu)分享的貼文 於 PDT 2016 年 5月 月 26 日 上午 12:06 張貼

陳自瑤yoyo(@chenchiyiu)分享的貼文 於 PDT 2015 年 10月 月 13 日 上午 1:27 張貼

陳自瑤yoyo(@chenchiyiu)分享的貼文 於 PDT 2016 年 5月 月 27 日 下午 11:44 張貼

陳自瑤 王浩信 最後大龍鳳

能共患難與富貴,並非人人都做得到,王浩信與陳自瑤(YoYo)近年多次傳婚變,空穴來風未必無因,男人要變心,女人忍得一時忍唔到一世。YoYo婚前一直受無綫力捧,與王浩信結婚生女後,她甘願做個平凡花旦,睇住老公王浩信扶搖直上,由三線攀上視帝之位,夫婦之間距離卻愈來愈遠,為了王浩信的形象與發展機會,YoYo對老公在外的緋聞一直逆來順受,每次有負面新聞,她都願意企出來做大龍鳳,事實卻是有苦自己知。



本文链接地址:http://eu10.net/index.php/2018/06/11/%e6%b6%88%e7%98%a6%e7%8f%be%e8%ba%ab-%e5%90%a6%e8%aa%8d%e5%a9%9a%e8%ae%8a-%e9%99%b3%e8%87%aa%e7%91%a4-%e5%a0%85%e4%bf%a1%e7%8e%8b%e6%b5%a9%e4%bf%a1%e6%9c%83%e8%b2%b7%e6%a8%93%e8%b4%88%e8%87%aa/

你也许会喜欢与本文相关的:

已经有超巨惦记明夏来湖人!亏5000万也想去LA

已经有超巨惦记明夏来湖人!亏5000万也想去LA

文章

北京时间8月14日,据美媒体报道,当猛龙队球星考瓦伊-莱昂纳德在明年夏天成为非受限自由球员的时候,他依然渴望前往洛杉矶打球。[全明星球员任你选!来NBA LIVE组建你的梦之队] 今年夏天,考瓦伊主动要求...

3年没打过NBA的人砍34+7!马刺大当家被他虐杀

3年没打过NBA的人砍34+7!马刺大当家被他虐杀

文章

强! 北京时间8月13日,据美媒体报道,前NBA球员“大宝贝”格伦-戴维斯在德鲁联赛中率队击败拥有德玛尔-德罗赞的球队,并打进今年德鲁联赛的决赛。 这场比赛中,格伦-戴维斯在低位简直是不可阻挡,他最终砍下34...

日媒:安倍有意实现中日首脑会谈 今后或不参拜靖国神社

日媒:安倍有意实现中日首脑会谈 今后或不参拜靖国神社

文章

【环球网报道 实习记者 杨璐】共同社8月11日援引多名日本政府消息人士的话称,安倍有意借9月在俄罗斯远东符拉迪沃斯托克召开的国际会议,实现中日首脑会谈。为改善日中关系,安倍有意加速首脑间交流。中日两国将...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *